workshops

Een greep uit de workshops

Schilderen als picasso

De Spaanse schilder Picasso tekende als kind al prachtig. Hij leerde al heel jong ‘klassiek’ te schilderen, maar het lukte hem pas in de loop van zijn leven om terug te keren naar los en fantasierijk werken. In deze workshop is ons uitgangspunt het grappige en naïeve schilderen waar ieder kind mee begint, maar wat volwassenen vaak zijn kwijtgeraakt. Ervaring met schilderen is – juist – niet nodig. Na de workshop gaat iedereen met een prachtig doek naar huis.

Handlettering

Handletteren is een soort kalligraferen, maar dan helemaal van nu! Wij leren je de basistechniek, je experimenteert met letters en kleuren en we laten zien hoe je een mooi kleurverloop bereikt en schaduwen aanbrengt. Je kunt er van te voren al over nadenken welk statement of one liner je wilt gebruiken, maar je kunt ook gewoon ‘blanco’ naar de workshop komen. Er zijn genoeg pakkende voorbeelden ter inspiratie aanwezig.

Rubensiaanse dames

Bij het horen van de naam Rubens denken we meestal direct aan zijn schilderijen van wat vollere dames, goed gevuld en met gulle heupen. Graatmagere vrouwen waren destijds niet in de mode, en beginnen gelukkig nu ook weer ‘uit de mode’ te raken. Heerlijk om te schilderen, die dikke dames! Ervaring met schilderen is niet nodig. Na de workshop gaat iedereen met een prachtig doek naar huis.

Schilderen met stippen

Tijdens deze workshop leer je het verhaal van de Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië kennen. Zij gebruikten symbolen om iets duidelijk te maken, bij gebrek aan een geschreven taal. Kies de symbolen die bij je passen en schilder je eigen verhaal. Ervaring met schilderen is niet nodig. Na de workshop gaat iedereen met een prachtig doek naar huis.

Paneel van oud hout

Tijdens de renovatie van ons atelier bleef er heel veel mooi oud hout over. Zonde om weg te gooien. Wij gebruiken de houten panelen met een rijke geschiedenis als ondergrond voor een bijzonder kunstwerk. Ervaring met schilderen is niet nodig. Na de workshop neemt iedereen een prachtig kunstwerk mee naar huis.

Vogels

Vogels schilderen Roodborstjes, spechten, mezen, allemaal fantastisch, maar in deze workshop schilderen we een fantasievogel. We gebruiken acrylverf, stof en meer. Ervaring met schilderen is niet nodig. Na de workshop gaat iedereen met een prachtig doek naar huis. Vogels beschilderen Je beschildert een vogel van papier maché met acrylverf. Ook hierbij maak je gebruik van stof en papier om extra accenten te leggen. Er zijn voorbeelden ter inspiratie aanwezig. Ervaring is niet nodig. Na afloop gaat iedereen met een prachtige vogel naar huis.

Kop en schotel

Servies beschilderen is leuk! Tijdens deze workshop beschilder je een mok en twee gebaksschotels met porseleinverf. Er zijn allerlei voorbeelden ter inspiratie aanwezig. Ook leuk: beschilder voor bruid of bruidegom, jarige vriendin of jubilaris als gezelschap een servies als cadeau. Samenstelling servies en thema stemmen we in overleg af op het feestvarken. Ervaring met schilderen is niet nodig. Na de workshop neem je je servies mee naar huis. Als het lukt qua planning bakken wij het af, zo niet, nog even afbakken in je oven.

Collage & mixed media

In de workshop collage & mixed media maak je een doek met meer dan alleen verf. Je kunt knipsels, gedichten, letters, symbolen gebruiken maar ook ruimtelijke materialen zoals etiketten, stof en doppen leveren prachtige resultaten op. Wij hebben allerlei collagemateriaal, dus je hoeft niks mee te nemen, maar het mag wel. Je hoeft voor deze workshop geen ervaren schilder te zijn. Na afloop gaat iedereen met een uniek en persoonlijk kunstwerk naar huis.

Een  andere workshop in gedachten? Mail ons: info@palettino.nl

“To live a creative life we must lose our fear of being wrong”